Ahornsiroop appeltjes

Ingrediënten:
– klontje boter
– 2 appels
– rozijnen
– 1 vanille stokje
– kaneel
– appelsap
– ahornsiroop (maple syrup)

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak de appeltjes hierin.
Voeg 100 ml appelsap toe (het liefst verse appelsap) en een klein handje rozijnen en laag de appeltjes enkele minuten sudderen.
Snijd ondertussen een vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
Voeg het merg en het vanillestokje toe aan de appeltjes samen kaneel naar smaak.
Laat het geheel 5 minuten sudderen
Voeg daarna 50 ml ahornsiroop toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes sudderen.

En dan zijn de appeltjes klaar en heerlijk met een beetje ijs en slagroom!

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 10/23/2011, in Delicious food en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: