Koekjes decoreren

Eerst maak ik koekjesdeeg, zandkoekjes zijn mijn favoriet.

Vervolgens teken je vormen op papier en knipte de vormen uit. (in dit geval maakte ik kraamkoekjes)
Rol het deeg uit tot 0,5 cm en leg de vormen erop, snijd de vormen uit met een scherp mesje.
Bak de koekjes af en versier ze met gekleurd glazuur.

Eerst met een wat stijvere icing de randen, en vervolgens met een dunne icing de vulling.
Als de koekjes gedroogd zijn kun je decoraties aanbrengen zoals lijntjes met een stijve icing.
De vormpjes erboven op zijn of gespoten met stijve icing of met marsepein bewerkt.


 
Kraamkoekjes

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 11/01/2011, in Delicious food en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: