Aardappelgratin

Ingredienten

ca 3-4 aardappels per persoon
1 grote ui, gesneden
beker slagroom
geraspte kaas (jong belegen, oud of gruyère)
nootmuskaat
zout & peper
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de aardappels, snijd ze in dunne plakjes en was de aardappels.
Kook de aardappelplakjes ca 10 minuten in gezout water en giet ze daarna af.

De aardappels kunnen na het afgieten in een ovenschaal samen met de gesneden ui.

Maak een mengsel van 200ml slagroom, peper, zout en nootmuskaat en giet dit over de aardappels.

De aardappels kunnen voor ca 30 minuten in de oven, strooi halverwege de baktijd de geraspte kaas over de aardappels.
Leg er dan ook een takje tijm op voor extra aroma

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 10/10/2012, in Delicious food en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: