Speculaas

Ingredienten:
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
125 gram donkere basterdsuiker
1,5 eetlepel speculaaskruiden
175 gram roomboter, in kleine blokjes
zout

Zeef de bloem met bakpoeder, suiker, de speculaaskruiden en een mespunt zout.
Voeg de boter toe en wrijf alles met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.

Kneed het geheel snel met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
Vorm het deeg tot een bal, pak in folie en laat het minstens 1 uur maar liever 2 dagen in de koeling.
Zo kan de speculaassmaak zich beter ontwikkelen.
Mijn speculaasdeeg heeft 2,5 dag in de koeling gelegen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem om plakken te voorkomen.
Rol het deeg uit tot een lap van een dikke halve cm dik.
Steek met uitstekers de koekjes eruit
Heel erg leuk als je uitstekers hebt in de vorm van een mannetje.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaaskoekjes ca 20 minuten gaar.
Laat daarna een aantal minuten afkoelen.

Tip:
Erg leuk om te versieren met garneeramandelen (op de koekjes leggen vóór ze de oven in gaan)

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 11/01/2012, in Delicious food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: