5x komkommersalade

Komkommersalade (2)

5 verschillende komkommersalades

De makkelijke frisse salade
Schil 1 komkommer en snijd hem in plakken of blokjes.
Meng er 2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise door, een beetje zout en peper en wat peterselie.
En klaar is je makkelijke en frisse komkommersalade.

________________________________________________________

Komkommersalade met dilleroom
1/2 komkommer
5 takjes dille
1/2 bekertje zure room
selderijzout
citroensap
versgemalen peper
Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
Houd 1 toefje dille apart en knip de rest van de dille fijn.
Roer de dille door de zure room en breng op smaak met selderijzout, citroensap en
peper.
Verdeel de plakjes komkommer over 2 borden, schep de zure room in het midden en
garneer met een toefje dille.

_____________________________________________________

Liang-pan-huang
(Chinese komkommersalade)
1 komkommer
zout
3 eetlepels azijn
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sesamolie
2 theelepels suiker
Schil de komkommer en snijd hem in de lengterichting in tweeën.
Schep de zaadjes eruit en snijd de 2 stukken in 1 cm dikke plakken.
Leg deze op een zeef, bestrooi ze met zout en dek ze af met een schoteltje met de
holle kant naar boven.
Zet hier iets zwaars op en laat de komkommer zo 1/2 uur uitlekken.
Breng de azijn aan de kook, laat er de suiker in oplossen en voeg er, van het vuur af,
de ketjap en olie aan toe.
Doe de uitgelekte komkommer in een schaal, overgiet deze met een saus en zet de
schaal 1 uur in de koelkast.
Laat de komkommer voor het opdienen op een zeef uitlekken

________________________________________________

Komkommersalade met knoflook en gember
1 komkommer
1 eetlepel zout
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 dl Bulgaarse yoghurt
Snijd de komkommer met de kaasschaaf in dunne plakjes, strooi er het zout over en
laat dit minstens 1 uur intrekken.
Spoel af en laat de komkommer in een zeef uitlekken.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
Pers de knoflook erboven uit.
Roer de yoghurt door het gember-knoflookmengsel en roer dit mengsel weer door de
komkommer.

__________________________________________________

Griekse komkommer-yoghurtsalade
1 grote of 2 kleine geschilde en geraspte komkommers
1 kop volle (bij voorkeur Griekse) yoghurt
1 middelgrote gesnipperde ui
1/2 kop witte pitloze 1 nacht in water geweekte rozijnen
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels gehakte verse munt of 1/2 theelepel gedroogde munt
1 eetlepel verse gehakte basilicum of 1/2 theelepel gedroogde
Doe er de komkommer en de ui in een schaal, voeg de yoghurt, rozijnen, zout en
peper bij en meng alles goed door elkaar.
Strooi er de munt en de basilicum over.
Serveer het gerecht gekoeld.

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 01/25/2013, in Delicious food en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: