Recept: Aardbei Charlotte

AardbeiCharlotte

Speciaal voor Freddy zijn verjaardag maakte ik deze aardbei-charlotte>
Hij zag hem begin deze maand in een kooktijdschrift staan en zei dat dit hem wel wat leek, dus ik zou ik niet zijn
als ik dat niet meteen ging maken😛

Ingredienten:
1 pakje gelatineblaadjes (5 stuks)
450 gram aardbeien
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker + 1/2 citroen uitgeperst
125 ml slagroom
ca 16 lange vingers

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
Doe 250 gram aardbeien met de vanillesuiker in een kom en pureer ze met een staafmixer.

Breng 125 ml water met 180 gram suiker en het citroensap aan de kook.
Draai het vuur uit zodra het kookt en roer totdat de suiker is opgelost.
Knijp de gelatine uit en roer ze met een garde door het stroopje.

Zet de kom met de gepureerde aardbeien in een bak met (ijs)koud water.
Giet het stroopje van suiker en gelatine er langzaam doorheen en wacht tot het mengsel iets is afgekoeld en dikker is geworden.

Klop de slagroom stijf met een mixer en spatel de slagroom langzaam door het aardbei mengsel.

Schep het mengsel in een puddingvorm (liefste een rechte vorm van ca 1L) en laat dit ca 6 uur opstijven.

Zet de vorm daarna in een bak met warm water en snijd met een dun mesje langs de kanten.
Draai de bavarois op een bord zodat hij netjes omgekeerd op het bord komt.

Zet de langevingers ertegenaan met de gesuikerde kant naar buiten.
Knoop een lint om de langevingers bij elkaar te houden. (Hier had ik extra hulp bij nodig)

Snijd de overige aardbeien fijn en decoreer deze aardbeien bovenop de bavarois zodat het mooi opgevuld is.

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 03/19/2013, in Delicious food en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Geweldig leuk gedaan! Wat zal Freddy blij verrast zijn geweest.

  2. Ik zal binnenkort ook de aardbeien versie is uit gaan proberen! Klinkt al heerlijk. Ik heb met kerstmis een frambozen charlotte gemaakt, een tip.😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: