Hongaarse Goulash

Goulash

Ingrediënten

boter of margarine om in te bakken
600-750 gram magere rundlappen (in grove stukken gesneden)
200gram uien, in ringen of blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel chillipoeder
3 paprika’s (ik koos voor rood en geel)
zout en peper naar smaak

Laat de boter of margarine smelten en fruit de uien zacht, voeg de tomatenpuree toe en fruit dit ca 1 minuut.

Bestrooi het vlees met zout en voeg deze samen met de paprikapoeder, karwijzaad, knoflook en chilipeper naar smaak door de uien.

Snijd de paprika’s ieder in 8 parten, verwijder de zaadlijsten en was de stukken paprika.
Bak de paprika’s 1 minuut met het vlees mee.

Schenk vervolgens 500ml heet water in de pan en breng alles aan de kook.
Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een zo laag mogelijk pitje ca 2,5 uur lang.
Als je merkt dat er téveel vocht weg is kan je gerust wat water toevoegen.

Heel erg lekker is de goulash bij aardappelen of rijst.

Over kusjesvanons

Andrea van den Hout, 25 jaar.. Mama van 2 kindjes, Visagiste en Haarstyliste, schrijfster van eigen kookboek met kinderrecepten, houd van koken, geschiedenis, make-up, knutselen, muziek en tuinieren

Geplaatst op 02/25/2014, in Delicious food en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: